zondag 30 maart 2008

Long Tail Ook in het Onderwijs door Kennisnet

Long tail in education Kennisnet.

Ik had al een keer eerder een lezing gehoord van kennisnet over het longtail idee. Lees op deze link meer over het concept Long Tail.

Het idee is nu bij kennisnet, dat op de één of andere manier óf door het longtailaanbod van content, maar nog mooier het aanbod van onderwijs voor zeer kleine niches veel interessanter voor klanten kan worden.

Voor content was de zaal het wel eens, alhoewel mijn aantekening daarbij is dat "delen" een van de lastigste dingen in het onderwijs is. (Het delen van QMP-toetsen en Blackboardcursussen heb ik niet gerealiseerd zien worden.

Voor onderwijs in de locatiefactor natuurlijk (?) sterk bepalend, zolang je je niet wilt beperken tot loi-achtig onderwijs. Daar lijkt het LongTailconcept moeilijker in te vullen. Toch moet het mijns inziens op zo'n groot ROC als het onze te doen zijn om kleine niches met onderwijswensen te vullen. Wellicht dat onze onderwijscatalogus daar een eerste stap in is.


Ik raad degenen aan die niet bekend zijn met het longtailconcept vooral wat rond te googelen: het is een immens interessante innovatie in de economie en welicht ook in het onderwijs

Geen opmerkingen: